menü

Wild wild life - Vad vad-világ

2023.04.05-04.25.

RANDOM – Kortárs Alkotók Fotóművészeti Egyesülete: Wild wild life

A ’Wild wild life’ (Vad vad-világ) a Random – Kortárs Alkotók Fotóművészeti Egyesületének fotóművészeti kiállítása, a 2023-as Budapest Photo Festival akkreditált eseménye.
 

Megnyitó: 2023.04.05. 18:00 óra

Megnyitja: Kopin Katalin művészettörténész

Facebook esemény: https://fb.me/e/2Oxtj9k1a

Meghívó: https://www.vizivarosigaleria.hu/content/Random_2023/random_web.pdf

 

  

Az urbánus létállapotból szinte teljesen kiszorítottuk a természetet, nincsenek körülöttünk vadállatok, ismeretlen sötét erdők, de még zöldfelületet is alig találni. Ezen a folyamaton sokan, sok évszázadon keresztül dolgoztak, és lassan már a vége is derengeni látszik. Viszont, ha ennyi energiát fektettünk a természet vadságának kiiktatására, akkor vajon miért vágyakozunk el a városainkból a természetbe, még akkor is, ha ezt biztonságos táblákkal jelölt túraösvényeken tehetjük csak meg? Miért hozzuk be apró lakásainkba az erdőben található növényeket cserépbe ültetve? Miért tartunk ugyanitt állatokat, akiknek nem is olyan távoli ősei még az életünkre törtek?

Ugyanakkor bennünk, urbánus emberekben szintén megtalálható a vadállat. A városaink, amiket vasbetonból építünk hasonlatosak az erdeinkhez. Az ösvényeink egyre szűkebbek, a fáink egyre nagyobbak és magasabbak, a fény már csak pislákolva jut le a talajszintre és folyton folyvást csak nő a területe. A természettel ellentétben ezeket a területeket éjszaka is kivilágítva tartjuk, talán pont a bennünk élő ösztönlénytől tartva…

 

Kiállítók:

BALÁZS Zsolt
BONCSÉR Orsolya
DIÓSI Máté
FÖLDES Bori
KOLOZSI Bea
KOMÁR Szabrina
MÉSZÁROS László
MUCSY Szilvia
SIORÉTI Gábor
SOMOGYVÁRI Kata
SZAMI Art
TELKES Tímea
URBÁN Ádám
VARGA Balázs
VINCZE-BÁBA Gabriella
PATAKI VUKOV Ágnes

   

 

 

Támogatók:
Nemzeti Kulturális Alap II. Kerületi Önkormányzat Kulturális Bizottsága