menü

Struktúrák - Stefanovits Péter, Dobó Bianka, Kiss Botond András

2022.05.03-05.24.

 

Három generáció együtt

 

Megnyitó: 2022. május 03. kedd, 18:00 órától

Megnyitja: Lóska Lajos művészettörténész

Meghívó: https://www.vizivarosigaleria.hu/content/strukturak_meghivo.pdf
 

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/736100604047747/

 

     

 

A 2017-ben megalapított Grafika Hónapja rendezvénysorozathoz már a kezdetektől fogva kapcsolódik a Vízivárosi Galéria májusi, grafikai tematikájú tárlatával. Korábban rendszerint a Digit/Klasszik… című kiállítássorozatot rendeztük meg a Magyar Grafikusművészek Szövetségének -MGSZ- közreműködésével. 2022-ben azonban kegyeleti okokból (Az MGSZ elnöke és szellemi vezetője, Butak András a közelmúltban váratlanul elhunyt) a sorozattól eltérünk, és helyette egy kisebb csoportos, önálló szervezésű grafikai válogatást mutatunk be.

Struktúrák című kiállításunkon három különböző generáció művésze állít ki együtt, Stefanovits Péter a doyen, Dobó Bianka a középgeneráció, Kiss Botond András pedig az újgeneráció képviselője. A sokszorosított grafikai nyomatok mellett szén és grafitrajzok is szerepelnek majd a kiállítás anyagában.

Struktúra alatt sok mindent érthetünk: elsőként az épített környezetre, épületekre gondolhatunk, aztán figyelmünk a városi struktúrák társadalmi vonzatára kalandozik. Egyik struktúra rejti a másikat; városban az utcák, az utcákon a társadalom, a társadalomban az egyén. Milyen viszonyban van egyik a másikkal? Mivé lesz az egyén a nagyváros zsivalyában? Miből épül fel egy struktúra, mi fér bele és mi nem? Ezekre a felvetésekre reagálnak Stefanovits Péter, Dobó Bianka, és Kiss Botond András grafikái, ki-ki a maga szemszögéből és eszköztárával kifejtve a témát.

 

Támogatók:
Nemzeti Kulturális Alap II. Kerületi Önkormányzat Kulturális Bizottsága