menü

Olescher Tamás képzőművész emlékkiállítása

2022.09.07-09.28.

Ars Sacra Fesztivál – Fényt hozzon… sorozat

 

Megnyitó: 2022.09.07. szerda, 18:00 órától

Megnyitja: Mayer Erzsébet képzőművész, művészeti író

A kiállítás az országos Ars Sacra Fesztivál hivatalos programjának része.

 

      

 

Meghívó: https://www.vizivarosigaleria.hu/content/Tamas_emlekkiallitas/olescher_emlekk_meghivo.pdf

A kiállítással Olescher Tamás képzőművészre emlékezünk meg, aki 26 éven át vezette a Vízivárosi Galériát - töretlen lelkesedéssel és szeretettel.
A tárlat keretében ritkábban látott művek, archív anyagok, fotók is bemutatásra kerülnek, áttekintve Olescher Tamás sokrétű összművészeti munkásságát.

A 2021-ben elhunyt Olescher Tamás a hetvenes években a magyar underground művészi élet ismert alakja volt, mígnem a nyolcvanas években Nyugat-Németországba költözött. Ekkoriban elsősorban kortárs zenei műsorokat szerkesztett, színházi, zenei és táncelőadásokat rendezett.

Olescher Tamás 1988-ban tért vissza Magyarországra, és létrehozta a képzőművészet, néptánc, zene és videó alkalmazásán nyugvó, összművészeti tevékenységet folytató Multi Média Színházat. 1995- től haláláig eredményesen vezette a Vízivárosi Galériát. Korai festményeire főként az absztrakt expresszionizmus volt jellemző, a figuralitás inkább kollázsaiban jelent meg. Hazatérését követően fordult a magyar népi kultúra felé, alakította ki jellegzetes, szimbolikus stílusát. /kultura.hu/

Támogatók:
Nemzeti Kulturális Alap II. Kerületi Önkormányzat Kulturális Bizottsága