menü

Mester és Tanítványai - Eifert János mesterkurzusának kiállítása

2022.04.05-04.27.

 

A kiállítás a Budapest FotóFesztivál 2022 hivatalos programjának része.

 

Facebook esemény: https://fb.me/e/1Mmc7gjRG

Megnyitó: 2022.04.05., kedd 18:00 órától

Online meghívó: https://www.vizivarosigaleria.hu/content/eifert_tanitvany_meghivo.pdf

 

A kiállítást megnyitja és a képeket bemutatja:
Eifert János, Balogh Rudolf-díjas fotóművész

Kiállítanak:

Aczél Péter, Baán Katalin, Bajkó Csaba, Bakki Zsolt, Bárdos Tamás, Bertók Béla, Burkus Alexandra, Cs. Papp Mária, Csorba Károly, Csörögi Dóra, Dajka Margot Judit, Darab Dénes, Dudás Ági, Dudás Nándor Emil, Ecsedi Ircsi, Eifert János, Fekete Attila Fattila, Gajdos Gábor, Garami Ágnes, Gimesi András Gime, Gyöngyösi János, Kostyál Zsigmond, Kovács Gábor, Kovács Judit JuJu, Kőhalmi Kálmán, Kőrösi Sándor, Kristó Annamária, Lehoczki Gyöngyi, Medgyesy Gábor, Olasz Ágnes, Paiss László, Papp Csaba, Papp Zoltán, Peti Péter, Piller Sándor, Pinke Éva, Rajkai György, Ritter Antal, Roszkos János, Sági Ági, Seiner Krisztián, Sopronfalvi Ildikó, Tóth Brigitta, Tarr Annamária, Vas Péter, Zih Kata

 

Eifert János fotográfus „Mester és tanítványai” kiállítás sorozata újabb állomáshoz érkezett, ezúttal a Vízivárosi Galériában tekinthetünk meg egy válogatást az alkotói közösség legjobb fotóiból. A tárlaton a szabadon választott témák mellett a tánc, a mozgás, a ritmus ábrázolása kiemelt szerepet kap, mivel a galéria kapcsolódik a Berczik Sára Budai Táncklub rendezvényéhez, a Tánc Világnapjához.

„Mesterkurzusaimon nem a száraz, a szabályokra épülő tudnivalókat sulykolom. Mondhatjuk, hogy a szabályokat – amelyek persze felrúghatók – meg kell ismerni. Ám a hallgatók kreatív együttműködésével, a fényképezés örömét ízlelgetve, szinte észrevétlenül fejlesztjük képességeinket. Az alapokat jelentő technika, a fontos esztétika, a kihagyhatatlan képelemzés, a nélkülözhetetlen fotótörténet, valamint az elengedhetetlen praktikus tanácsok segítenek bennünket, hogy a látvány mögött a lényeget felfedezzük, és hogy mások számára is élményt jelentő képeket készíthessünk. A fotóművészet nemcsak a pillanat művészete, hanem a gondolkodásé is.” (Eifert János)

 

      

Támogatók:
Nemzeti Kulturális Alap II. Kerületi Önkormányzat Kulturális Bizottsága