menü

Felházi Ágnes: Perpetuum Mobile

2023.01.06-01.27.

Művészek a II. Kerületben sorozat

 

Mindenkit szeretettel várunk a 2023-as év kezdő kiállításának megnyitó eseményére! Januárban hagyományainkhoz híven kerületi művészportré sorozatunkat folytatjuk Felházi Ágnes festőművész önálló tárlatával.

Megnyitó: 2023.január 06. péntek, 18:00 órától

Megnyitja: Sinkó István képzőművész, művészeti író

 

Meghívó: https://www.vizivarosigaleria.hu/content/FELHAZI_meghivo.pdf

Facebook esemény linkje: https://fb.me/e/3V08g43Ar

 

  

„Ritkán találkozhat az ember ilyen elementáris festőiséggel, a színek természetes kezelésének ilyen cizellált, kiérlelt módjával. Számos támpontot hagy képein a nézőknek annak megerősítésére, hogy a lírai absztrakt vonzásában keletkező kompozícióinak kiindulása tájélmények sorozata. Alkotásai viszont sokkal éteribbek, színvilágukban kevésbé harsányak, festőileg pedig kifinomultabbak.

Úgy tűnik, Felházi Ágnes jó nagyot lépett a természeti indíttatású látványvilágtól a belső látomások hiteles és autentikus előadása felé. Pontról-pontra, rétegről-rétegre kalandozva a képfelületeken, gyönyörűen kibontakozhat előttünk az alkotó meditációs festő metódusa, képformálásának egyéni karaktere.”
Tóth Attila – Művészeti író

„Hagyományőrzés és modern látomásosság. Ez az a szimbiózis, ami Felházi Ágnest és piktúráját oly meggyőzővé, reménytelivé teszi. Egy olyanféle festői mentalitással szembesülünk, amely a historikus tapasztalatok felől közelít a kortársi élmények tolmácsolásához.”
Szuromi Pál – Művészeti író

Támogatók:
Nemzeti Kulturális Alap II. Kerületi Önkormányzat Kulturális Bizottsága