menü

Ars Sacra - Fényt hozzon... IX.: A Hager-Gelley művészcsalád kiállítása ONLINE

2020.09.12-09.30.

Művészcsaládok sorozat

Figyelem! A kiállítás ELSŐSORBAN ONLINE módon kerül megnyitásra!
Az élő közvetítés linkjét röviddel a megnyitó kezdete előtt tesszük közzé Facebook-os és egyéb felületeinken.
Így bárki tud csatlakozni az eseményhez online módon.

A kiállítás megszokott módon megtekinthető lesz az általános nyitvatartási napokon (a járványügyi óvintézkedések betartásával).

 

ONLINE MEGNYITÓ linkje:

https://www.youtube.com/watch?v=lPAVoNSevS8&feature=youtu.be


 

A Vízivárosi Galéria Facebook oldala: https://www.facebook.com/galeria.vizivarosi

 

Online megnyitó: 2020. szeptember 12. szombat, 15 órától élőben közvetítve

Megnyitja: Hegyi Balázs költő

Közreműködik: Rák Béla gitárművész

 

Letölthető online meghívó és katalógus:
https://www.vizivarosigaleria.hu/content/FINAL_Ars_Sacra_web.pdf

 

Kiállító művészek:

HAGER Ritta - textil-képzőművész

GELLEY Bálint - animációsfilm rendező

GELLEY Kristóf - ötvösművész

GELLEY Márk - tervezőgrafikus

 

Előadás: P. Kercza Asztrik OFM ferences szerzetes

Az előadás címe: A képzőművészet metafizikai igazsága

Időpontja: 2020. szeptember 15. kedd, 17:30 óra

Közreműködik: Havasi Katalin énekművész

 

Idén ősszel a Hager és Gelley család iparművészei mutatkoznak be az Ars Sacra fesztivál keretében.
Hager Ritta, a nemzet művésze és három unokája Gelley Kristóf, Gelley Bálint és Gelley Márk hozzák el legkedveltebb
és legsikeresebb munkáikat a nagyérdeműnek.

HAGER RITTA
textilművész
„Csend. Csendes várakozás - itt kialakul a szeretet, alázat, odaadás… A csendben születik meg az alkotás. A csendben találod meg a mélyben kapott talentumot és szerzett értékeid gyümölcsét.” – Írja Hager Ritta alkotásainak születéseiről, saját munkamódszeréről. Szavai tágabb értelemben is jellemzőek, nem csak a szövőszék előtt eltöltött sok-sok csendes órára, hanem egész lényére a mélyen hívő ember isteni hangra figyelő csendjére. S ez a figyelő csend tükröződik munkáiban is, amelyek soha nem harsányak, hanem kevés színnel, visszafogott
eszközökkel közvetítik a saját egyéniségén átszűrt hangot, a benne élő hitet és gondolatot.”
Lovag Zsuzsa
 

GELLEY KRISTÓF
ötvösművész
Napi munkám során a Momén szerzett ideális tervezői szemléletet egyeztetem össze a mai magyar vállalkozói világ realitásaival. Mátyás Zoltán barátommal, és munkatársammal GM Művek név alatt, ahogy mondani szoktuk, ékszertől a házig különféle munkákat tervezünk és kivitelezünk olyan helyekre, ahol a különleges igényeket kielégítő minőségű iparművészeti munkákra van szükség. Díjtárgyak, közösségi és egyéni ékszerek, tárgyak a szakrális terekbe, evőeszközök, tálalóeszközök, kilincsek, belsőépítészeti fémmunkák, burkolatok…
Mindemellett hivatásomnak érzem az ezüstművesség (edénykészítés kézi lemezalakítással) hagyományos technológiájának mai korunk tárgykultúrájába való ágyazását. A Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasaként, is ezen dolgozom és a kiállításon is főként ezirányú törekvésem tárgyi megnyilvánulásaiból mutatok példákat.

 

GELLEY BÁLINT
animációsfilm rendező
2012-ben diplomáztam a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animáció Tanszékén. 2015-ben megalapítottam a CUB Animation stúdiót Szederkényi Bellával. A Magyar Animációs Producer Szövetség alapító-, és elnökségi tagja, az MMA ösztöndíjasa vagyok. Rendezőként és producerként, valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animáció Tanszékén óraadó tanárként dolgozom.
 

GELLEY MÁRK
tervezőgrafikus
Munkásságom elsősorban a tervezőgrafika megrendelői oldalára összpontosít, tehát az aktuális projekt missziója által kiváltott elhivatottságon túl piaci szempontok is befolyásolják. Alkalmazott művészetként tekintek rá. Ezen felül iskoláimban és szabadidőmben boldogan dolgozom szubjektív munkákon is, hiszen egyszerre hivatásomnak és hobbimnak is tartom szakmámat.
Munkáim a modern letisztult tervezőgrafika stílusjegyeit képviselik, és hűen tükrözik elkötelezettségemet az ízléses és működő vizuális rendszerek hétköznapi alkalmazása iránt. Célom, hogy a magam és megrendelőim elvárásainak megfelelve olyan munkákat hozzak létre, melyek segítik a felhasználót. Valamint, hogy a folyamatos tanulásnak, megújulásnak és precizitásomnak köszönhetően hosszútávon kiváló szakember váljon belőlem.

Támogatók:
Nemzeti Kulturális Alap II. Kerületi Önkormányzat Kulturális Bizottsága