menü

Appelshoffer Péter, Füzes Gergely: „FŐPRÓBA"

2019.02.06.-02.26.

Appelshoffer Péter, Füzes Gergely:

„FŐPRÓBA"

- festmények

Művészek a II. kerületben sorozat
 

Letölthető meghívó: https://www.vizivarosigaleria.hu/content/FINAL_VG_meghivo_februar_v1_web.pdf

 

Megnyitó: 2020. február 6. csütörtök, 18 óra
Megnyitja: Lelkes A. Gergely festőművész

A két festőművész közös kiállítását a közel azonos témaválasztás és az azt megközelítő módszertani azonosság indokolja. Az emberi fej, mint karakter, mint forma egyaránt motivációs forrás. Fizikai létezésünk előtte-utána állapota, a „fejség” áll mindkettőjük érdeklődésének középpontjában.
Appelshoffer Péter képein a koponya, a fej szerkezete szabadon alakítható képstruktúra. Kísérleti terep a képfelület felbontására, színharmóniák és felületek szintézise a motívum ürügyén.
Füzes Gergely képein a sokszor megfigyelt karakterek az alkotás során a vásznon újakká alakulnak. A közel életnagyságú fejek eredeti személyiségjegyei önkényesen változnak meg az alkotó belső látása szerint. A fej alapformája, a képstruktúra és a színek harmóniája prioritást élvez a karakterrel szemben. A képzelt fejek nagy családja az alkotó személyiségének egy-egy kivetülése, önismereti tréning.
A kiállítás a két alkotói magatartás párhuzamba állítását mutatja meg. Az alkotók 20-20 kisebb (50×40 cm) kép vegyes elosztását tervezik a kiállítási térben.

 

Támogatók:
Nemzeti Kulturális Alap II. Kerületi Önkormányzat Kulturális Bizottsága